Helmikuu 2021

9.2.2021

Helmikuu - mikä ihana pysähtyneisyyden aika.

Pakkaset paukkuu, lunta piisaa ja lämmitellään taloa. Nautitaan ehkä illalla joulusta jäänyttä glögiä ja sivakoidaan hiihtäen auringon paisteessa päivällä. 

 

Nautin!

 

Hevostellen lumi mahdollistaa paljon - on kaivettu reki esille, on harrastettu hiihtoratsastusta tai vedetty pulkkaa, on otettu upeita kuvia metsäpoluilta hevosen selässä, on puettu paljon päälle, ettei jäädyttäisi hevosta liikuttaessa.

 

Talvi, nautin!

 

Vihdoin myös päästään hevosia treenaamaan hangessa. Nyt kannattaa ottaa kaikki ilo irti.

Muista vaan hyvän alku- ja loppuverryttelyn ja jaksottaa lumihangessa tarvotun ajan intervallityyppisesti, niin tulee hyvä treeni. Suunnitelmallisuus tekemisessä on kaiken perusta.

 

Sekin vielä, että hevosten jalkojen kylmäys ei voisi olla helpompaa ja ekologisempaa kuin nyt sydäntalvella - lunta vaan taputellaan patjalle ja nostetaan se jalkaan ja pinteli perään. Toinen hyvä tapa on kääriä alaosa "kiinni" ja sitten vaikka kauhalla lunta perään käärien pinteli ylöspäin. Jalkojen kylmäys toteutetaan mahdollisimman pian rasituksen jälkeen ehkäisemään rasitusvammojen syntymistä. Kylmäysaika on noin 10-20 minuuttia.

 

Rasituksen jälkeen hevoselle on hyvä laittaa vaikkapa Back On Trackin loimi heijastamaan kehon omaa lämpöä takaisin päin. 

"Kaikki Back on Trackin tuotteet on valmistettu funktionaalisesta Welltex-kankaasta, jolla on lämpöä heijastava ominaisuus. Pitkäaaltoinen lämpösäteily vilkastuttaa verenkiertoa, jolloin lihakset vetreytyvät ja kykenevät parempaan suoritustehoon. Tuotteet sopivat käytettäväksi vammojen ennaltaehkäisyyn, lihasten tulehdusperäiseen kipuun sekä niveloireisiin."

 

Olemme ylpeitä, että saamme taas tänäkin vuonna tehdä yhteistyötä Back On Trackin kanssa! Työvaatteina, välillä haastavissakin olosuhteissa, heidän tuotteet ovat kultaakin kalliimpaa.

 

Oma suosikkini on ehdottomasti tämä : Luna liivi – Back on Track Finland

 

Talvisin terveisin,

Minna